MFG Feel Fit Center, Rhenen

opdrachtgever: Gemeente Rhenen
exploitatie: Sportfondsen
locatie: Rhenen
programma: Nieuwbouw overdekt 25-meter zwembad, nieuwbouw sporthal 28 x 48 m, MFC centrum de Westpoort, kleed- wasruimten, personeelsruimten, terrein inrichting, commerciële ruimte (fitness).
bvo: 5474 m2
soort opdracht: Design, Build, Maintain, Operate (DBMO)
architect: Wind Architecten Adviseurs, 
status: ontwerpfase
gebouweigenschappen:


Projectbeschrijving

In opdracht van de gemeente Rhenen wordt een nieuw Multifunctioneel gebouw (MFG) ontworpen, gerealiseerd, onderhouden en geëxploiteerd. Het nieuwe multifunctionele gebouw Feel Fit Center Rhenen (MFG Rhenen) sluit weer helemaal aan bij de huidige en toekomstige wensen van sporters, scholen, bezoekers, sportverenigingen en de exploitant Sportfondsen. Een multifunctionele en efficiënte accommodatie die goed te beheren is en bovenal gebruikers de mogelijkheid biedt om lekker te sporten en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Of het nu gaat om zwemmen, zaalsport, fitness, een kopje koffie in de huiskamer van de Westpoort of schoolgym… Feel Fit Center Rhenen is er voor iedereen!

Ontwerp

Feel Fit Center Rhenen heeft een uitnodigende uitstraling voor de bezoekers. Het exterieur en het interieur van het nieuwe gebouw vormen een eenheid met de bestaande bebouwing en de kenmerkende locatie rondom het nieuwe MFG. Uitnodigend, verbindend en transparantie vormen de basis voor het integrale gebouwconcept en de stedenbouwkundige invulling. Door de zichtbaarheid van sportactiviteiten en interactie met de huiskamer van de buurt ademt het hele gebouw sport en verbinding. De herkenbaarheid van zowel binnen als buiten zorgt voor een sfeervolle accommodatie. Het nieuwe MFG is gericht op de toekomst en zo veel mogelijk circulair ontworpen.

Programma

  • Nieuwbouw overdekt 25-meter zwembad
  • Nieuwbouw sporthal 28 x 48 m
  • Horeca, kleed- en wasruimten, personeelsruimten
  • MFC centrum de Westpoort
  • Commerciële ruimte – Fitness
  • Terrein inrichting

In de media

MFG Feel Fit Center Rhenen krijgt al veel aandacht in diverse media. Hieronder treft u een overzicht aan van de diverse artikelen. Klik op de link om het artikel/video te kunnen lezen of te bekijken.